2017. december 11. hétfő, Árpád, Árpádina napja

Parkolási Információk

Parkolási díj megfizetésének lehetőségei:

A parkolási díjat a várakozás megkezdésekkor kell megfizetni. A díjfizető övezetek mindegyikében 240 perc a maximális várakozási időkorlát, azaz az összes díjfizetéses parkolóhelyen legfeljebb négy óra folyamatos parkolásra van lehetőség egy kijelölt parkolóhelyen. (Ez az információ a parkoló automatákon is megtalálható.)

Kivétel: Diós árok u. 1. (2db parkoló automata); Szendi árok u. 2., Szendi árok u. 8. Ezeken a helyeken a maximális várakozási idő 180 perc, azaz három óra.

  • Kézpénzes befizetés parkoló automaták alkalmazásával
  • Mobiltelefonos fizetés

Kézpénzes befizetés parkoló automaták alkalmazásával:
Az alkalmazott automaták az 5 forintos és annál nagyobb értékű valamennyi magyar érmét elfogadják. A jegykiadó automaták kezelését ábrák, kezelési útmutatók segítik. Szinte minden információ megtalálható a jegykiadó automatán, amely a pakolójegy megvásárlásához, a parkolójegy autón történő elhelyezéséhez szükséges.

A fizetés menete: Elsőként az érméket kell bedobni az automatába. Az automatába bedobott összegnek megfelelő parkolási idő leteltét folyamatosan mutatja a kijelző. A kívánt parkolási időt elérve, a zöld gomb megnyomásával lehet jegyet kérni.

 "A parkolójegyet a gépjármű első szélvédő üvege mögött, kívülről jó látható helyen és érvényességének ellenőrzését biztosítva, teljes egészében láthatóan, olvasható módon kell elhelyezni." (30/2010. Főv. Kgy. Rendelet)

Mobiltelefonos fizetés:
A parkolási díj megfizetésére talán a legegyszerűbb megoldás a mobiltelefon segítségével történő fizetés. A mobil telefonos díjfizetés technikai feltételeit a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. biztosítja. Ez a szervezet közvetíti a szolgáltatást az ügyfelek részére, valamint biztosítja a hozzáférést a parkoló ellenőröknek a mobil fizetések lekérdezéséhez.
Ezen kívül arra is van lehetőség, hogy a gépjármű vezető a saját mobil telefonos szolgáltatóján keresztül vásároljon parkolójegyet (ezt nevezik Ad-hoc mobil parkolási rendszernek).

Naptár

December 2017
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31