Parkolási övezetek

Várakozási övezet térképe

A 30/2010 Főv. Kgy. rendelet 1. sz. melléklete alapján megjelölt várakozási területek, kiegészítve a XII. kerületi lakossági és gazdálkodói zónák határaival és az átparkolási területekkel.Kiegészítő információk:

A várakozási övezet a KRESZ 17. § (1) bekezdésének e/2) pontjában meghatározott módon kijelölt, és a Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI. 4.) önkormányzati rendelete Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló rendeletével meghatározott terület.

Budapest Főváros Közgyűlésének 30/2010. (VI. 4.) önkormányzati rendelete Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról rendelet, 2022.06.29-én történt módosítása értelmében a XII. kerületben 2022. szeptember 5-től, munkanapokon: 800 és 2200, valamint 800 és 2000 óra közötti időszakban, díjfizetés ellenében, legfeljebb 3 óra időtartamig használható várakozásra.

Várakozási övezet kezdete                Várakozási övezet vége

Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2010. (VI. 28.) önkormányzati rendelete a Budapest XII. kerületi várakozási és védett övezetekről, a várakozási hozzájárulásokról.

A rendelet alapján a szomszédos zónák határa a zónákat határoló utak, utcák tengelyvonalában van.

A vonatkozó rendelet teljes szövege ITT érhető el.